Specialty Papers Europe 2019

DATE | 28-May-2019

Specialty Papers Europe 2019

Specialty Papers Europe 2019, een conferentie die plaatsvond op 9 en 10 april 2019 in Berlijn, was een groot succes! Meer dan 250 toonaangevende experts uit de hele supply chain van de branche kwamen hier samen. Onze productmanager Inkjet, Jan Rops, was een van de sprekers.

Jan presenteerde trends en succesverhalen van inkjetdruk op waterbasis in verschillende marktsegmenten: promotioneel drukwerk, uitgeverijen, etiketten en verpakkingen. Elk marktsegment heeft zijn eigen uitdagingen en daarom behoefte aan specifieke (inkjet) oplossingen. Het kiezen van het juiste papier gaat om het vinden van de juiste balans tussen vele parameters. Afdrukkwaliteit, glansbehoefte, inktbelasting, afdruksnelheid, afwerking, duurzaamheid, FDA-compliancy, Total Cost of Print spelen allemaal een rol.

Papieren verpakking was een van de belangrijkste onderwerpen van de conferentie. Wat is er nodig om papier in de pole position te brengen als vervanging van plastic. Verpakkingsduurzaamheid en recycleerbaarheid in relatie tot nieuwe barrière-ontwikkelingen was een hot item, een onderwerp dat ook van belang is voor Crown Van Gelder.