Nieuwe vezels

 

Cellulosevezels: recycled en nieuw

Cellulosevezels vormen de basis  van elke papierproductie. Papierproducenten hebben de keuze tussen verschillende bronnen: gerecycled, nieuw of een combinatie van beide. Hergebruikte vezels komen van eerder gebruikt papier, nieuwe vezels zijn afkomstig uit duurzame bosbouw.

 

Nieuwe vezels: onmisbaar in de kringloop van papier

De papierindustrie is leidend in duurzame productie door het zeer hoge percentage hergebruik van grondstoffen. Cellulosevezels kunnen verschillende malen worden gebruikt in verschillende papierkwaliteiten. De vezels verliezen geleidelijk hun sterkte. Om de kwaliteit in de papierkringloop te behouden is het belangrijk dat er geregeld nieuwe vezels in de keten worden geïntroduceerd. Deze nieuwe vezels zijn onmisbaar om papier te kunnen recyclen. Ze maken het mogelijk om de kwaliteit en sterkte van het papier in de gehele keten te waarborgen.

 

Crown Van Gelder: alleen nieuwe vezels

De productie en supply chain van Crown Van Gelder zijn volledig ingericht op het gebruik van nieuwe vezels. Deze stellen ons in staat om papier te maken met specifieke kwaliteiten op het gebied van uiterlijk en verwerkbaarheid. Nieuwe vezels bieden tegelijkertijd mogelijkheden om bepaalde uitdagingen in de levensmiddelenindustrie aan te pakken. Zij zijn onder andere de eerste keuze voor het maken van verpakkingen die in direct contact staan met de voeding.