Innovatie

 

Papier maakt marktontwikkeling mogelijk

Duurzaamheid en de ontwikkeling van nieuwe druktechnieken zijn vandaag de dag de belangrijkste aanjagers van papierinnovatie. Nieuwe papiersoorten maken succesvolle ontwikkeling mogelijk bij het reduceren van verpakkingsmateriaal en plastic alsmede het benutten van mogelijkheden van nieuwe digitale druktechnieken.

 

Nieuwe marktstandaard door innovatie in papier

Met meer dan 120 jaar ervaring, begrijpt Crown Van Gelder wat nodig is om kwaliteitspapier te maken. Gedurende onze geschiedenis hebben we ons portfolio constant ontwikkeld en hiermee nieuwe technische ontwikkeling mogelijk gemaakt. Voorbeelden hiervan variëren van ons ponskaartpapier in de jaren 60 tot onze huidige Letsgo-lijn, de marktstandaard voor High Speed Inkjet-drukwerk

 

Crown Van Gelder: samenwerking en flexibiliteit in papier dat presteert

De gecombineerde kennis van ons R&D team en onze papiermakers stellen ons in staat om continu papier te maken dat verwachtingen vervult en regelmatig overtreft. De sleutel in ons ontwikkelproces ligt in de nauwe samenwerking met klanten, producenten van apparatuur en andere belanghebbenden. Naast het ontwikkelen van papier investeren we in de service en ondersteuning die ons papier optimaal laat presteren bij de klant. Op deze manier leveren we innovaties die exact aansluiten bij de eisen van de markt. Indien nodig kunnen we onze producten specifiek aanpassen aan de wensen van de klant.

Naast productinnovatie investeren we constant in onze faciliteiten. Dit zorgt ervoor dat we onze klanten blijvend het beste kunnen bieden op gebied van service en kwaliteit. Tevens verminderen we hiermee onze impact op het milieu naar de laatste mogelijkheden.

Een recent voorbeeld is de geplande robotisering van onze opslag en orderpick: dit zal ons order-to-delivery proces verder verbeteren. Een andere voorbeeld is de update van PM1, inclusief een nieuwe soft calander, die ons in staat stelt onze productie verder te flexibiliseren waarmee we tevens de service aan klanten vergroten.