Crown Native

Suikerbietenpapier van Nederlandse bodem

Het groenste papier op aarde komt uit de fabriek van Crown Van Gelder. Ontdek Crown Native: hoogwaardig papier dat suikerbietenpulp gebruikt in plaats van houtvezels en zo een besparing van 16% op het milieu realiseert. Crown Native is sterk, betaalbaar, food-safe en kan tot wel zeven keer hergebruikt worden. Kortom: een groene koploper in papier voor commercieel drukwerk.

Maak van uw verpakking een statement met Crown Native.

Suikerbietenpulp

Suikerbietenpulp is een reststroom van de productie van suikerbieten. Maar door gebruik in Crown Native wordt het een waardevolle grondstof.

Lokale grondstoffen

De suikerbieten worden geoogst in een straal van 150 km rond onze fabriek. Dat scheelt transportbewegingen en CO2-uitstoot.

Food-safe

Door het gebruik van lokaal geproduceerde primaire vezels is Crown Native geschikt voor voedselverpakkingen. Volledig conform FDA-richtlijnen en BfR36-gecertificeerd.

Verklein uw ecologische voetafdruk

Crown Native vermindert uw milieu-impact op meerdere vlakken. Van CO2-uitstoot en fijnstofvorming tot verzuring van de bodem. Ook is er minder papier en landbouwgrond nodig voor de productie van Crown Native.

Een co-creatie met Cosun

Crown Native is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Cosun: een coöperatie van 7464 Nederlandse boeren. Met hun 120 jaar ervaring kunnen we ons geen betere partner voorstellen om de levering van suikerbietenpulp te verzorgen. Twaalf maanden per jaar en decennialang.

De toekomst is groen. Consumenten vragen steeds meer om duurzame producten en duurzame verpakkingen. Loop samen met ons voorop in groene innovatie en laat uw klanten zien waar u voor staat met Crown Native.