Silhouet: haarscherp gedrukte wetboeken met Crown Letsgo Nero XF

Silhouet: haarscherp gedrukte wetboeken met Crown Letsgo Nero XF

Silhouet Digital Print is een erkend specialist in digitaal drukwerk. Onderdeel van het assortiment zijn wetboeken, wetenschappelijke literatuur en stripboeken. Het bedrijf gebruikt een Screen Truepress 520HD voor High Speed Inkjet printen. De uitdaging was om een dun papier te vinden dat probleemloze verwerkbaarheid combineert met een optimale leeservaring.

Inkjet printen van dun papier is vaak een uitdaging: typische problemen zijn doorschijnendheid en een gebrek aan watervastheid. Het voorbehandelen van papier is hiervoor een oplossing maar heeft invloed op de dimensionele stabiliteit van het papier, wat kan leiden tot een lagere printsnelheid.

De nieuwe Crown Letsgo Nero XF is ontworpen om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Door de hoge opaciteit en de inkjet-behandeling is de doorschijnendheid minimaal. Met dit papier bereikt Silhouet inmiddels een snelheid van 150 m/min in het printen van zwart-wit wetboeken. Daarna volgt een probleemloze conversie naar boeken van 900 PPI op de Hunkeler finishing line. Dit gebeurt met een snelheid van 180 m/min.

Met Crown Letsgo Nero XF is Silhouet in staat om high speed inkjet te gebruiken om een optimale leeservaring te bieden voor wetenschappelijke, wettelijke en financiële publicaties.

Klik hier om te bespreken hoe Crown Letsgo Nero XF u kan helpen bij haarscherp printwerk