Over CVG

Crown Van Gelder B.V., kortweg CVG, is een zelfstandige papierproducent gevestigd aan het Noordzeekanaal bij Velsen. Bijna driehonderd mensen werken hier aan een omzet van circa € 160 miljoen per jaar. In onze fabriek produceren we specialiteiten voor grafische en industriële toepassingen in de sector houtvrij ongestreken en lichtgestreken (in-line) papier.
 
Als CVG willen wij ons positief onderscheiden in de markten waarin wij opereren. Graag vertellen wij u meer over onszelf, onze visie en strategie, onze organisatie en onze historie. 
 
CVG is een middelgrote, moderne en wendbare papierproducent, soepel inspelend op de behoeften van klanten en gericht op de belangen van de kapitaalverschaffers. Ook wil CVG zich onderscheiden door een goede, uitdagende en betrouwbare werkgever te zijn.
 
Eersteklas producten voor specifieke toepassingen
Crown Van Gelder heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een sterke business-to-business speler met diverse 'vernieuwende' producten voor specifieke toepassingen. Wij leveren circa 100 papiersoorten aan zo’n 150 afnemers in de ons omringende landen. Deze producten beantwoorden stuk voor stuk aan de wensen en eisen van onze klanten en vormen een hoogwaardige basis voor een groot aantal uiteenlopende toepassingen. De introductie van nieuwe producten en het betreden van nieuwe markten zorgen verder voor een voorsprong op de concurrentie en zullen ook in de komende jaren worden voortgezet.
 
Kwaliteit en efficiency
Crown Van Gelder maakt voor haar productieprocessen gebruik van hightech procestechnologie. Wij beschikken bovendien over goed geschoolde, ervaren medewerkers in alle lagen van de organisatie om de processen optimaal te laten verlopen. Mede hierdoor zijn we in staat om relatief kleine series producten snel en kostenefficiënt op het gewenste kwaliteitsniveau te produceren.
 
Hechte onderlinge samenwerking
Alle activiteiten in ons bedrijf vinden plaats op één locatie; bovendien werken de mensen en afdelingen binnen ons bedrijf nauw en goed met elkaar samen. Deze hechte samenwerking, waarbinnen iedereen belangrijk is en gewaardeerd wordt vanwege zijn of haar inbreng, is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfscultuur en zorgt ervoor dat we snel kunnen inspelen op de wensen van onze opdrachtgevers. Die waarderen dit, zoals blijkt uit het grote aantal loyale klanten van Crown Van Gelder.
  
Een aantrekkelijke werkomgeving
De aandacht voor techniek en het directe contact met de klant maken Crown Van Gelder tot een aantrekkelijke werkgever voor mensen met zowel een technische als een commerciële achtergrond. De medewerkers van Crown Van Gelder werken bovendien relatief lang bij de onderneming, zodat kennis binnen het bedrijf aanwezig blijft en de continuïteit gewaarborgd is.
 
Veel aandacht voor duurzaamheid
Crown Van Gelder heeft veel geïnvesteerd in de verduurzaming van producten en processen. Al onze producten zijn dan ook volledig recyclebaar en het energieverbruik dat nodig is om ze te produceren, ligt op een voor de sector bijzonder laag niveau. De door ons gebruikte grondstof - celstof -  is hernieuwbaar en afkomstig van duurzaam beheerde bossen en bijna volledig (2014) voorzien van Chain-of-Custody-certificaten.
 
Open en eerlijk over resultaten
Als onderneming zijn we verplicht om verantwoording af te leggen over onze maatschappelijke inzet. Dit zien we echter niet als een verplichting, maar als een kans om helder en open te communiceren met onze stakeholders en iedereen die zich voor Crown Van Gelder interesseert.